پر کردن دندان با کامپوزیت

پر کردن دندان با کامپوزیت


انواع روش های پر کردن دندان چیست؟ آیا پر کردن دندان با کامپوزیت مناسب است؟ بلیچینگ دندان در ولیعصر کجا انجام می شود؟ مزایای استفاده از کامپوزیت برای پرکردن دندان چیست؟ هزینه پر کردن دندان چقدر است؟

با توجه به اینکه دندانپزشکی دکتر فرشید رحیمی از مجموعه های تخصصی است و تمامی خدمات دندانپزشکی را به هموطنان عزیز ما ارائه می دهد، می خواهیم پر کردن دندان با استفاده از ماده کامپوزیتی را در این مطلب مورد بررسی قرار دهیم.

زمانی که دندان ها دچار پوسیدگی می شوند و مشکلاتی در آنها پدیدار می گردد، دندانپزشک تا جایی که امکان داشته باشد، پوسیدگی های دندان را تخلیه می کند و آنها را از دندان جدا می کند تا با پر کردن فضای خالی ایجاد شده در دندان مورد نظر، این امکان وجود داشته باشد که شخص از دندان برای مدت طولانی تری استفاده کند و نیازی به کشیدن آن و خارج کردنش از دهان نداشته باشد که امروزه به این منظور از دو روش مختلف برای پر کردن دندان های آسیب دیده استفاده می شود که یکی از این روش ها استفاده از آمالگام است و دیگر به کار بردن ماده کامپوزیتی است.

انواع رو شهای پر کردن دندان چیست؟

مهم ترین روش های پرکردن دندان همان طور که ذکر شد، آمالگام و ماده کامپوزیتی هستند.

آمالگام

آمالگام که به آن فیلر نقره نیز می گویند، ماده ای است که از ترکیب چند نوع فلز به دست می آید و از آن معمولا برای پر کردن دندان های عقبی فک استفاده می شود زیرا دندان های عقبی برای خوردن و جویدن غذا مورد استفاده قرار می گیرند و باید استحکام زیادی داشته باشند.

زمانی که از آمالگام به این منظور استفاده می شود، بر روی سطح دندان کاملا میتوان رنگ نقره ای آن را مشاهده کرد که به این دلیل آمالگام باعث ایجاد ظاهر غیر طبیعی بر روی دندان ها می شود.

کامپوزیت

با توجه به اینکه آمالگام طبیعی بودن دندان ها را بر هم می ریزد، امروزه از ماده دیگری به نام کامپوزیت برای پر کردن دندان استفاده می شود که این ماده در دندانپزشکی کاربرد بسیار زیادی دارد و در حال حاضر بهترین ماده ای است که از آن در جهت پر کردن دندان استفاده می شود.

لازم به توضیح است که کامپوزیت ها از ذرات سرامیکی و پلیمری تولید می شوند و زمانی که بر روی دندان قرار می گیرند، کاملا هم رنگ با دندان ها هستند و جلوه طبیعی دندان را بر هم نمی ریزند.

پر کردن دندان با کامپوزیت چگونه است؟

برای پرکردن دندان با مواد سفید ، دندانپزشک در ابتدا پوسیدگی های دندان را با استفاده از ابزارهای پزشکی مخصوص از آن جدا می کند و سپس در فضای خالی ایجاد شده در این قسمت مواد کامپوزیتی را قرار می دهد که این مواد به صورت لایه لایه بر روی دندان مورد نظر قرار می گیرند و هر لایه پس از قرار گرفتن بر روی دندان با استفاده از نور آبی رنگ مخصوصی سخت می شود و سپس مجددا لایه بعدی بر روی آن قرار می گیرد.

این کار تا زمانی که حفره ایجاد شده در دندان پر شود، ادامه پیدا می کند و در انتها کامپوزیت بر روی دندان فرم داده می شود و بخش های اضافی آن از دهان خارج می شوند.

 

پر کردن دندان با کامپوزیت

 

مزایای استفاده از کامپوزیت برای پرکردن دندان چیست؟

استفاده از کامپوزیت برای پر کردن دندان ها را میتوان همراه با مزیت هایی از قبیل زیر در نظر گرفت:

  • ایجاد جلوه طبیعی بر روی دندان
  • هم رنگ بودن کامپوزیت با دندان های طبیعی
  • برخوردار بودن از دوام و ماندگاری بالا
  • برخوردار بودن از استحکام و مقاومت بالا
  • عدم نیاز به تراشیدن عمقی دندان
  • برخوردار بودن از قابلیت چسبندگی راحت تر به دندان ها
  • و….

معایب پرکردن دندان با کامپوزیت چیست؟

به کار بردن کامپوزیت برای پر کردن دندان ها از مزایایی برخوردار است اما در کنار آن، معایبی نیز در این روش وجود دارد که مهم ترین معایب آن از قبیل زیرند:

  • برخوردار بودن دندان از حساسیت بالا در حین جویدن غذا
  • ایجاد تغییر رنگ بر روی روکش دندان های کامپوزیت شده
  • ایجاد ترک های ریز و درشت بر روی دندان
  • امکان ایجاد پوسیدگی های عمیق تر بر روی دندان
  • نیاز به صرف هزینه زیاد
  • و…

پر کردن دندان با کامپوزیت برای چه کسانی مناسب است؟

استفاده از کامپوزیت برای پر کردن دندان معمولا برای کسانی به عنوان یک گزینه مناسب در نظر گرفته می شود که در وحله اول پوسیدگی های ایجاد شده بر روی دندان آنها جزئی باشد و سپس بهتر است تا از این ماده کسانی استفاده کنند که قصد ترمیم و بازسازی دندان های جلویی را داشته باشند.

قیمت کامپوزیت دندان برای کسانی مناسب خواهد بود که با هزینه آن مشکلی نداشته باشند و از عهده پرداخت هزینه آن بر آیند. به صورت کلی کامپوزیت را میتوان برای ترمیم دندان کسانی مناسب در نظر گرفت که دندانپزشک معالج آنها استفاده از این روش را برایشان تجویز کرده باشد.

مراقبت های بعد از پرکردن دندان با کامپوزیت

  • پرهیز از شکستن مواد غذایی سخت با دندان پر شده
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • پرهیز از استعمال سیگار و دخانیات
  • پرهیز از دندان قروچه
  • و…

ماندگاری کامپوزیت برای پر کردن دندان چه قدر است؟

زمانی که از کامپوزیت برای پر کردن دندان استفاده می شود، اگر این کار زیر نظر دندانپزشک با مهارت و با تجربه انجام شود، این ماده به مدت 8 الی 10 سال دوام و ماندگاری خواهد داشت و میتوان از مزیت های آن بهره برد که البته علاوه بر این موضوع مسائل دیگری نیز بر روی ماندگاری کامپوزیت تاثیر دارند.

مراقبت هایی که باید از دندان پر شده صورت گیرد نیز به میزان زیادی بر روی ماندگاری آن موثر است و کسانی که مراقبت های بعد از پر کردن دندان را به شکل بهتری رعایت می کنند، حتی ممکن است که تا بیش از 10 سال نیز بتوانند از دندان کامپوزیت شده خود استفاده نمایند.

بخش پایانی

پر کردن دندان با کامپوزیت از بهترین روش هایی است که امروزه به این منظور استفاده می شود و کسانی که قصد داشته باشند از کامپوزیت برای پرکردن دندان استفاده کنند، امکان انجام پر کردن دندان در میدان ولیعصر را خواهند داشت و میتوانند در دندانپزشکی دکتر فرشید رحیمی به این منظور اقدام نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *